miércoles, 26 de enero de 2011

UD 13 Sessió 5 Aprofundeix en el Moviment dels Països No Alineats

2.- Aprofundeix en el Moviment dels Països No Alineats

La conferència de Belgrad
Conferència de països neutralistes convocada el 1961 per Iugoslàvia i Egipte, en la qual participaren 25 països. La conferència acordà unes resolucions anticolonialistes, demanà el desarmament, la prohibició de les armes nuclears i l’ingrés de la Xina Popular a l’ONU.
Hi van participar Afganistan, Algèria, Birmània, Cambodja, Ceilan, Congo, Cuba, Xipre, Etiòpia, Ghana, Guinea, Índia, Indonèsia, Iraq, Líban, Mali, Marroc, Nepal, Aràbia Saudita, Somàlia, Sudan, Tunísia, República Àrab Unida, Iemen, Iugoslàvia, i els països següents representats per observadors: Bolívia, Brasil i Equador.
Gran Enciclopèdia Catalana


Doc 2 Els estats presents a la conferència de Bandung (1955)

Doc 3 Els estats presents a la conferència d’Alger (1973)
·         Quina conferència va ser l’origen d’aquest moviment? Quins països hi van participar? Quin document has consultat per saber-ho?
·         Coneixes el nom d’altres conferències en què es reunissin els països no alineats? Quines són? Quan van tenir lloc?
·         Què es va decidir a la conferència de Belgrad?
·         Compara els mapes. Va créixer el nombre de països no alineats en els anys seixanta i setanta? Per què, malgrat això, el moviment finalment va fracassar?

No hay comentarios:

Publicar un comentario